Taustaa

Jostakin on aloitettava…

Eräs asiakkaamme kertoi seuraavan tarinan: “Noin kymmenvuotiaana polttelin joulun alla paksuja kynttilöitä niin että pidin niitä tahallani vinossa. Kynttilät savuttivat vähän, mutta minulle oli tärkeintä että kynttilän kylkeä juoksi alas jatkuva steariinin virta. Äitini tuli ihmettelemään mitä oikein olin tekemässä. Selitin innoissani että tästä saadaan steariinia josta voi tehdä uusia kynttilöitä!” Ajatus oli varmasti hyvä, mutta toteutus ei ollut ihan loppuun asti mietitty.

Kierrätys vai uudelleenkäyttö?

Kierrätyksessä tuote hajotetaan materiaaleiksi joita voidaan sitten käyttää esimerkiksi uusien tuotteiden valmistamiseen. Uudelleenkäytössä itse tuote käytetään uudestaan. Tällöin tarvitaan yleensä vain huolto ja puhdistus sekä kuljetus. Suomessa uudelleenkäytetään teollisesti esimerkiksi lasipulloja ja kuormalavoja. Monien muiden tuotteiden uudelleenkäyttö tapahtuu esimerkiksi keräysten ja kirpputorien kautta.

Lähestymistapamme

Meille kierrättäminen ja erityisesti uudelleenkäyttö on tärkeää. Kunnostamme vanhoja tietokoneita ja varmistamme testaamalla niiden toimintakunnon. Meille on kertynyt myös runsaasti varaosia joita käytämme itse ja myymme eteenpäin. Kierrätämme sellaiset koneet joista ei ole edes varaosiksi. Haluamme tehdä tietokoneiden uudelleenkäytön mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi. Siksi tarjoamme käytettyjen koneiden lisäksi myös erilaisia tuki-, asennus- ja päivityspalveluita.