Tietokonehuolto

Rikkinäiset koneet: Vanhemmassa pöytäkoneessa viat ovat tyypillisesti kovalevyn hajoaminen (helppo korvata vanha levy, voi olla hyvinkin vaikea pelastaa vanhat tiedot), muistikampojen hajoaminen, CMOS-pariston vanheneminen tai näytönohjaimen hajoaminen. Läppäreissä DVD-aseman hajoaminen on tyypillinen ongelma, ja tunnistat sen siitä, ettei kone enää soita DVD:itä. Myös näppäimistön korvaamiset hoituvat. Tyypillisimpiä vikoja pöytäkoneessa on emolevyllä olevan kondensaattorin pilaantuminen, jota ei käytännössä kannata vanhoista koneista enää korjata, sillä saat meiltä halvemmalla uuden käytetyn koneen.

Ohjelmistofiksaukset

Tyypillisimpiä vikoja, joihin törmäämme Windows-koneiden kanssa on Windowsin sekoaminen. Tässä tapauksessa uudelleen asentaminen on oikea ratkaisu. Mikäli ehdottomasti haluat käyttää Windowsia (ja olla samoissa ongelmissa kahden vuoden päästä) tällöin teemme Windowsin uudelleen asennuksen hintaan 79€.

Jos konetta käytetään pääasiassa perusasioiden hoitoon kuten netin selailuun, sähköpostin käyttöön ja somen selailuun, niin UbuntuMATEn asennus (59€) pilaantuneen Windowsin tilalle on viisas vaihtoehto. UbuntuMATEssa tulee mukana kaikki tärkeät ohjelmat: Gimp-kuvankäsittelyohjelma ja LibreOffice, joka on täydellinen Office-paketti. Libre Officesta lisätietoa löydät esimerkiksi blogistamme.

Huolenpitopalvelu

Tehdessäsi kiinteähintaisen sopimuksen Huolenpitopalvelusta asennamme UbuntuMATEn tietokoneeseesi. UbuntuMATE tekee tietokoneestasi ketterämmän ja samalla voit hyvästellä kiukuttelevat virustentorjuntaohjelmat. UbuntuMATEsta lisätietoa esimerkiksi blogissamme.

Huolenpitopalveluun kuuluu kaikki ohjelmistohuollot eli ohjelmien asennukset, ohjelmistojen päivitykset, tietojen siirto ja varmuuskopioinnit. Myös kaiken käytön opastuksen saat kaupan päälle. Useimmiten sinun ei tarvitse lähteä edes kotoasi, että saamme tietokoneesi kuntoon. Teemme sen mahdollisuuksien mukaan etäyhteydellä. Mekaaniset huoltotyöt osana Huolenpitopalvelua -10 % ja varaosat -25%.

Huolenpitopalvelun voit ostaa puoleksi, kokonaiseksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi.

Tietojen siirto, tallennus, palautus

Kun vanha tietokone lakkasi toimimasta, jäikö sinne rakkaita valokuvia, koulutöitä, työtiedostoja, tärkeitä kirjeitä tai perunkirja? Me pystymme siirtämään tietosi vanhasta laitteesta uuteen tai esimerkiksi kovalevylle.

Varmuuskopiointi

Tiedostot tulisi varmuuskopioida säännöllisesti niiden tietojen menetyksen estämiseksi. Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tieto palauttaa varmuuskopioista. Kiintolevyt ovat verrattain herkkiä hajoamaan, joten tieto yleensä varmuuskopioidaan useammalle eri kiintolevylle tai käytetään muita tallennusmedioita, esimerkiksi CD-levy, DVD-levy tai USB-muisti.

Teemme tarvittaessa varmuuskopion tiedoistasi huoltaessamme laitettasi tai vaihtaessasi konetta toiseen. Windowsin siivouksen yhteydessä kone varmuuskopioidaan aina.

Käyttöjärjestelmän asennukset

UbuntuMATE – toimii kepeästi vanhemmassakin koneessa, pysyy vetreänä myös ajan myötä, pysyy vapaana viruksista, käyttää maailmanlaajuisen yhteisön kehittämiä ohjelmia, 98% päivityksistä heti valmiita (ei tarvetta käynnistää konetta uudestaan), käynnistyy ja sammuu nopeasti, käyttää avoimia standardeja, suomalainen käyttöjärjestelmä, suomalainen palvelu, raha pysyy Suomessa!

Windows — Asennuspakettiimme kuuluu Firefox selain, Libre Office, VLC-Media Player, Malwarebytes & Avast Antivirus.

Windowsin siivous

Windows hidastuu ajan myötä ja siihen saattaa tulla erilaisia haittaohjelmia. Siivoamme koneesi parempaan käyttökuntoon ja ajamme siihen virustarkastuksen myymälässämme. Monesti läppärin puhdistaminen sisältä auttaa esimerkiksi ylikuumenemisongelmiin.  

Koneen nopeutus

Tökkiikö koneesi? Meneekö hermot, kun aivot ja sormet laulaisivat, mutta kone ei pysy perässä? Lisäämme koneeseesi lyhyen ajan muistia eli teemme tekemisen tehokkaaksi, minkä lisäksi parannamme pitkän ajan muistia.

Lainakone

Jos koneesi on rikki ja tarvitset konetta päivittäin, meillä on kaksi vaihtoehtoa: nykyisen koneen pikakorjaus tai tietokoneen lainaus. Pikatyölisällä otamme koneesi heti käsittelyyn ja saat sekä aika- että hinta-arvion saman tien. Lainapalvelumme veloitus on 30€ / viikko.  

Lausunnot vakuutusyhtiöille

Kun tarvitset vakuutusyhtiölle tiedoksi korjausarviohinnan tai tiedon siitä, ettei rikkoutunutta konettasi pystytä korjaamaan, saat meiltä korjaus- ja huoltotodistuksen.

Vanhojen koneiden vastaanotto / kierrätys

Otamme vastaan kaikkea tietotekniikkaa ja siihen liittyvää laitteistoa. Esimerkiksi vanhoja pöytäkoneita ja läppäreitä, näyttöjä ja printtereitä yms. Otamme myös vastaan kaikki johdot ja muut vastaavat. Voit tuoda vanhan elektroniikkasi meille milloin tahansa ja missä tahansa muodossa. Pöytäkoneesta riittää keskusyksikkö, mutta toivomme, että läppärin kanssa tuot myös virtalähteen.

Koska 80% koneen valmistukseen käytetystä energiasta on kulutettu jo valmistusvaiheessa. Yhden koneen tekemiseen käytetään sarvikuonon painon verran raakoja luonnonmateriaaleja.  Tähän kuluu valtava määrä vettä, jota käytetään erilaisissa prosesseissa kun esim. kulta tai muita jalometalleja valmistetaan.  Näiden jalometallien talteenotto myös kierrätetystä koneesta on kallis prosessi verrattuna siihen, että hyvää konetta vain käytettäisiin pitempään.

} ) ( jQuery );