Palvelut – ohjelmistot, varmuuskopiointi ym.

Tietokoneiden huolto, korjaus ja kierrätys

Älä heitä tietokoneita ja oheislaitteita roskiin tai jätä kaappiin pölyttymään – tee ekoteko ja tuo laitteesi meille huoltoon. Uutta tietokonetta ei kannata ostaa ennen kuin korjausarvio on tehty.

Rikkinäiset tietokoneet: Vanhemmassa pöytäkoneessa tyypilliset viat ovat kovalevyn hajoaminen, muistikampojen hajoaminen, CMOS-pariston vanheneminen tai näytönohjaimen hajoaminen. Myös tuulettimet kuluvat ajan myötä, joka voi aiheuttaa ongelmia lämpöjen kanssa. Tällöin tietokone voi hidastua esimerkiksi prosessorin virransäästön mennessä päälle liian kuumumisen takia. Pöytäkoneiden kovalevy on helppo korvata uudella, ja usein vanhan kovalevyn tiedot voidaan tarvittaessa pelastaa. Vanhan mekaanisen kiintolevyn vaihtaminen uuteen SSD-levyyn myös nopeuttaa tietokonetta selvästi, jolloin sen käyttöikä jatkuu.

Läppärin yleisin vika on tuulettimien ja jäähdytyksen tukkeutuminen pölystä, ylikuumeneminen ja siitä johtuvat hidastuminen ja epävakausongelmat. Perusteellinen läppärin puhdistus sisältä ja päältä auttaa moneen kannettavan tietokoneen yleiseen ongelmaan. Toinen yleinen vika on DVD-aseman hajoaminen – tunnistat sen siitä, ettei kone enää pyöritä DVD:itä. DVD-asema pystytään yleensä vaihtamaan toimivaan varsin edullisesti.

Läppärin näytön hajoaminen ei välttämättä ole sekään kannettavan loppu. Toisinaan kannettavan tietokoneen näytön vaihto on järkevä korjaus muuten kunnossa olevalle ja toimivalle koneelle. Korjaamme myös yleisimpien kannettavien tietokoneiden näppäimistöt.

Meiltä myös kannettavien tietokoneiden ja pöytäkoneiden vuosihuollot.

Ohjelmistokorjaukset

Tyypillisimpiä vikoja, joihin törmäämme Windows-koneiden kanssa on Windows-käyttöjärjestelmän sekoaminen esimerkiksi päivitysten yhteydessä tai hidastuminen ajan myötä. Jos haluat edelleen käyttää Windowsia, sen perusteellinen siivous ja kuntoonlaitto maksaa 79€. Tarvittaessa Windows 10 -käyttöjärjestelmän uudelleen asennus maksaa 59€ (Windows 10). Windows 7 / 8 -käyttöjärjestelmän uudelleeasennus maksaa 89€, joka sisältää myös lisenssin.

Jos konetta käytetään pääasiassa perusasioiden hoitoon kuten netin selailuun, sähköpostin käyttöön ja sosiaaliseen mediaan, niin UbuntuMATEn asennus (59€) viallisen Windowsin tilalle on viisas vaihtoehto. UbuntuMATE -linuxissa tulee mukana kaikki tärkeät ohjelmat: nettiselain, Gimp-kuvankäsittelyohjelma ja LibreOffice, joka on täydellinen Office-paketti.

Tietojen siirto, tallennus ja tietojen palautus

Kun vanha tietokone lakkasi toimimasta, jäikö sinne rakkaita valokuvia, koulutöitä, työtiedostoja, tärkeitä kirjeitä tai perunkirja?

Me pystymme siirtämään tietosi vanhasta laitteesta uuteen tai esimerkiksi kovalevylle tai USB- tikulle. Tietojen pelastamisessa ja palauttamisessa olemme maailmanlaajuisen Ibas Ontrackin valtuutettu kumppani. Tuo koneesi meille niin irroitamme ja lähetämme palautettavan tietovälineen eteenpäin. Lähes poikkeuksetta tiedot voidaan palauttaa vaikka kovalevy tai SSD-asema olisikin hajonnut.

Varmuuskopiointi

Tiedostot tulisi varmuuskopioida säännöllisesti niiden tietojen menetyksen estämiseksi. Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tiedot palauttaa varmuuskopioista. Mekaaniset kiintolevyt ovat verrattain herkkiä hajoamaan, joten tieto varmuuskopioidaan yleensä useammalle eri kiintolevylle, tai käytetään muita tallennusmedioita. Hyviä ja varsin kestäviä varmuuskopiointivälineitä ovat DVD-levy tai USB-muisti tai ulkoinen SSD-kiintolevy.

Teemme tarvittaessa varmuuskopion tiedoistasi huoltaessamme laitettasi tai vaihtaessasi konetta toiseen.

Käyttöjärjestelmän asennukset

UbuntuMATE – linux toimii kepeästi vanhemmassakin koneessa, pysyy vetreänä myös ajan myötä, pysyy vapaana viruksista, käyttää maailmanlaajuisen yhteisön kehittämiä ohjelmia. Asennuksen jälkeen tyypillisesti 98% päivityksistä on heti valmiita, ei tietokonetta ei tarvitse käynnistää päivitysten jälkeen uudelleen. UbuntuMate käynnistyy ja sammuu erittäin nopeasti, ja se käyttää avoimia standardeja. Se on lisäksi suomalainen käyttöjärjestelmä, myös meidän palvelumme on suomalaista, joten raha pysyy Suomessa!

Windows — asennuspakettiimme kuuluu Firefox -selain, Office-pakettina toimii Libre Office, mediasoittimeksi on asennettu VLC-Media Player, ja koneen pitää puhtaana haittaohjelmien ja virusten suojaohjelmat Malwarebytes & Avast Antivirus.

Lausunnot vakuutusyhtiöille

Kun tarvitset vakuutusyhtiölle tiedoksi tietokoneen korjauksen arviohinnan tai tiedon siitä, ettei rikkoutunutta tietokonettasi pystytä korjaamaan, saat meiltä korjaus- ja huoltotodistuksen.

Vanhojen koneiden vastaanotto ja kierrätys

Otamme vastaan kaikkea tietotekniikkaa ja siihen liittyvää laitteistoa. Esimerkiksi vanhoja pöytäkoneita ja läppäreitä, littunäyttöjä ja reitittimiä yms. Otamme myös vastaan kaikki johdot ja muut vastaavat. Voit tuoda vanhan elektroniikkasi meille milloin tahansa ja missä tahansa muodossa. Pöytäkoneesta riittää keskusyksikkö, mutta toivomme, että läppärin kanssa tuot myös virtalähteen.

80% koneen valmistukseen käytetystä energiasta on kulutettu jo valmistusvaiheessa. Yhden koneen tekemiseen käytetään sarvikuonon painon verran raakoja luonnonmateriaaleja.  Tähän kuluu valtava määrä vettä, jota käytetään erilaisissa prosesseissa kun esim. kultaa tai muita jalometalleja valmistetaan.  Näiden jalometallien talteenotto myös kierrätetystä koneesta on kallis prosessi verrattuna siihen, että hyvää konetta vain käytettäisiin pitempään.

Lue lisää miten hoidamme vanhojen tietokoneiden kierrätyksen.

 

Meiltä myös kattava puhelinhuolto

Putosiko puhelimesi? Halkesiko näyttö tai kärsikö puhelimesi nestevahingon? Meiltä saat puhelinhuollon edullisesti ja nopeasti iPhone-, Huawei-, Nokia- ja OnePlus-puhelimille. Pystymme toteuttamaan myös useaan eri puhelinmerkkiin huoltotoimenpiteitä kuten:

  • Puhelimen näytön korjaus
  • Puhelimen akun vaihto
  • Puhelimen kameran vaihto
  • Latausliittimen vaihto
  • Nestevahingon huolto

Tervetuloa palveltavaksi myymäläämme: Koneet kiertoon, Kuninkaankatu 30 B, Tampere
Soita: 044 982 1343 tai laita sähköpostia: myynti@koneetkiertoon.fi
Etkö pääse käymään? Voit lähettää laitteesi myös postilla meille. Ota yhteyttä ja sovitaan asiasta tarkemmin.