Kirjoita erikoismerkkejä UbuntuMATEssa UNICODElla

Kuinka kirjoittaa Überin Ü?

Koneet Kiertoon asentaa koneisiinsa pääasiassa UbuntuMATEn. Eräs asiakas kysyi meiltä hiljattain erikoismerkkien kirjoittamisesta. Hän oli aikaisemmin käyttänyt Windowsia ja sen kanssa voi käyttää ALT-näppäintä ja merkin ASCII-koodi numeronäppäimillä saadakseen aikaan satunnaisia ”outoja” merkkejä.

UbuntuMATE käytää samantapaista menetelmää, mutta käyttää nykyaikaisempia UNICODE-koodeja.

Ctrl-Vaihto-U:lla liikkelle

Aloittaksesi, pidä Ctrl ja Vaihto -näppäimet pohjassa ja paina ja päästä ”u” -näppäin (ja voit nyt päästää muutkin näppäimet). Tämän pitäisi tuottaa alleviivatun u-kirjaimen. Nyt paina ja päästä haluamasi merkin unicode-koodisarja. Tässä tapauksessa Ü:n ASCII-koodi on 220, mutta se on UNICODEssa DC (tai voit nähdä sen myös ilmaistettuna näin: 0x00DC), joten kirjoita ”d”, sitten ”c” ja lopuksi enter. Siinä kohtaa haluamasi kirjaimen pitäisi olla valmiina: Ü. Huomaa, että merkin oikea koodi on siis 00DC, mutta alkunollat voi jättää kirjoittamatta. Tai kirjoita nekin, sillä ei ole merkitystä!

Se menee näin:

  1. Ctrl+Vaihto+”u” (ruudulla näkyy u)
  2. ”d” (ruudulla näkyy ud)
  3. ”c” (ruudulla näkyy udc)
  4. ”Enter” (ruudulla näkyy Ü)

Mistä erikoismerkkien koodit löytää?

Internet on tietysti aivan täynnä lähteitä, mutta suurin osaa käyttäjistä palvee Wikipedian sivut suhteellisen hyvin: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unicode_characters (engl. kieliset sivut)

Siinäkö kaikki?

No tietysti kun on tietokoneista kyse, niin löytyy useampi tapa luoda erikoismerkkejä. UbuntuMATE, joka on valmiiksi asennettuna useimmassa Koneet Kiertoonin tietokoneissa, tarjoaa ohjelmaa nimeltä Merkkikartta (löytyy Sovellukset –> Apuohjelmat –> Merkkikartta), jolla voi kopioida erikoismerkkejä leikepöydällä valmiiksi liitettäväksi. Onko sinulla tiedossa toinen tapa? Kerro meille!

Write special characters with UNICODE codes

Kirjoita erikoismerkkejä käyttäen UNICODEa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

} ) ( jQuery );