Palvelut

Tietokonehuolto

Rikkinäiset koneet: Vanhemmassa pöytäkoneessa viat ovat tyypillisesti kovalevyn hajoaminen (helppo korvata vanha levy, useimmiten vanhat tiedot voidaan pelastaa), muistikampojen hajoaminen, CMOS-pariston vanheneminen tai näytönohjaimen hajoaminen. Läppäreissä yleisin ongelma on tuuletuksen tukkeutuminen pölystä, ylikuumeneminen ja siitä johtuvat epävakausongelmat. Perusteellinen sisäpuhdistus auttaa. DVD-aseman hajoaminen on tyypillinen ongelma, ja tunnistat sen siitä, ettei kone enää soita DVD:itä. Myös näppäimistön korvaamiset hoituvat.

Ohjelmistokorjaukset

Tyypillisimpiä vikoja, joihin törmäämme Windows-koneiden kanssa on Windowsin sekoaminen. Jos haluat käyttää Windowsia, windowsin perusteellinen siivous ja kuntoonlaitto maksaa 79€. Tarvittaessa  teemme Windowsin uudelleen asennuksen hintaan 59€ (win 10) tai 89€ (win 7 / 8), joka sisältää myös lisenssin.

Jos konetta käytetään pääasiassa perusasioiden hoitoon kuten netin selailuun, sähköpostin käyttöön ja somen selailuun, niin UbuntuMATEn asennus (59€) pilaantuneen Windowsin tilalle on viisas vaihtoehto. UbuntuMATEssa tulee mukana kaikki tärkeät ohjelmat: Gimp-kuvankäsittelyohjelma ja LibreOffice, joka on täydellinen Office-paketti.

Tietojen siirto, tallennus, pelastus

Kun vanha tietokone lakkasi toimimasta, jäikö sinne rakkaita valokuvia, koulutöitä, työtiedostoja, tärkeitä kirjeitä tai perunkirja? Me pystymme siirtämään tietosi vanhasta laitteesta uuteen tai esimerkiksi kovalevylle tai USB- tikulle. Tietojen pelastamisessa olemme maailmanlaajuisen Ibas Ontrackin valtuutettu kumppani. Tuo koneesi meille niin lähetämme tietovälineen eteenpäin.

Varmuuskopiointi

Tiedostot tulisi varmuuskopioida säännöllisesti niiden tietojen menetyksen estämiseksi. Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tieto palauttaa varmuuskopioista. Kiintolevyt ovat verrattain herkkiä hajoamaan, joten tieto yleensä varmuuskopioidaan useammalle eri kiintolevylle tai käytetään muita tallennusmedioita, esimerkiksi CD-levy, DVD-levy tai USB-muisti.

Teemme tarvittaessa varmuuskopion tiedoistasi huoltaessamme laitettasi tai vaihtaessasi konetta toiseen.

Käyttöjärjestelmän asennukset

UbuntuMATE – toimii kepeästi vanhemmassakin koneessa, pysyy vetreänä myös ajan myötä, pysyy vapaana viruksista, käyttää maailmanlaajuisen yhteisön kehittämiä ohjelmia, 98% päivityksistä heti valmiita (ei tarvetta käynnistää konetta uudestaan), käynnistyy ja sammuu nopeasti, käyttää avoimia standardeja, suomalainen käyttöjärjestelmä, suomalainen palvelu, raha pysyy Suomessa!

Windows — Asennuspakettiimme kuuluu Firefox selain, Libre Office, VLC-Media Player, Malwarebytes & Avast Antivirus.

Lausunnot vakuutusyhtiöille

Kun tarvitset vakuutusyhtiölle tiedoksi korjausarviohinnan tai tiedon siitä, ettei rikkoutunutta konettasi pystytä korjaamaan, saat meiltä korjaus- ja huoltotodistuksen.

Vanhojen koneiden vastaanotto / kierrätys

Otamme vastaan kaikkea tietotekniikkaa ja siihen liittyvää laitteistoa. Esimerkiksi vanhoja pöytäkoneita ja läppäreitä, littunäyttöjä ja reitittimiä yms. Otamme myös vastaan kaikki johdot ja muut vastaavat. Voit tuoda vanhan elektroniikkasi meille milloin tahansa ja missä tahansa muodossa. Pöytäkoneesta riittää keskusyksikkö, mutta toivomme, että läppärin kanssa tuot myös virtalähteen.

80% koneen valmistukseen käytetystä energiasta on kulutettu jo valmistusvaiheessa. Yhden koneen tekemiseen käytetään sarvikuonon painon verran raakoja luonnonmateriaaleja.  Tähän kuluu valtava määrä vettä, jota käytetään erilaisissa prosesseissa kun esim. kultaa tai muita jalometalleja valmistetaan.  Näiden jalometallien talteenotto myös kierrätetystä koneesta on kallis prosessi verrattuna siihen, että hyvää konetta vain käytettäisiin pitempään.