Palvelut

Tietokonehuolto

Älä heitä tietotekniikkaa roskiin tai jätä kaappiin pölyttymään – tee ekoteko ja tuo laitteesi meille huoltoon. Uutta tietokonetta ei kannata ostaa ennen kuin korjausarvio on tehty.

Rikkinäiset tietokoneet: Vanhemmassa pöytäkoneessa viat ovat tyypillisesti kovalevyn hajoaminen (helppo korvata vanha levy, useimmiten vanhat tiedot voidaan pelastaa), muistikampojen hajoaminen, CMOS-pariston vanheneminen tai näytönohjaimen hajoaminen. Läppäreissä yleisin ongelma on tuuletuksen tukkeutuminen pölystä, ylikuumeneminen ja siitä johtuvat epävakausongelmat. Perusteellinen sisäpuhdistus auttaa kannettavien tietokoneiden yleisiin ongelmiin. Myös DVD-aseman hajoaminen on tyypillinen ongelma, ja tunnistat sen siitä, ettei kone enää soita DVD:itä. Korjaamme myös tietokoneiden näppäimistöt.

Meiltä myös kannettavien tietokoneiden ja pöytäkoneiden vuosihuollot.

Puhelinhuolto

Putosiko puhelimesi? Halkesiko näyttö tai kärsikö puhelimesi nestevahingon? Meiltä saat puhelinhuollon edullisesti ja nopeasti iPhone-, Huawei-, Nokia- ja OnePlus-puhelimille. Meiltä löydät erilaiset huoltotoiminpiteet kuten:

  • Puhelimen näytön korjaus
  • Puhelimen akun vaihto
  • Puhelimen kameran vaihto
  • Latausliittimen vaihto
  • Nestevahingon huolto

Ohjelmistokorjaukset

Tyypillisimpiä vikoja, joihin törmäämme Windows-koneiden kanssa on Windows-käyttöjärjestelmän sekoaminen. Jos haluat käyttää Windowsia, sen perusteellinen siivous ja kuntoonlaitto maksaa 79€. Tarvittaessa  teemme Windows-käyttöjärjestelmän uudelleen asennuksen hintaan 59€ (win 10) tai 89€ (win 7 / 8), joka sisältää myös lisenssin.

Jos konetta käytetään pääasiassa perusasioiden hoitoon kuten netin selailuun, sähköpostin käyttöön ja somen selailuun, niin UbuntuMATEn asennus (59€) viallisen Windowsin tilalle on viisas vaihtoehto. UbuntuMATEssa tulee mukana kaikki tärkeät ohjelmat: Gimp-kuvankäsittelyohjelma ja LibreOffice, joka on täydellinen Office-paketti.

Tietojen siirto, tallennus, pelastus

Kun vanha tietokone lakkasi toimimasta, jäikö sinne rakkaita valokuvia, koulutöitä, työtiedostoja, tärkeitä kirjeitä tai perunkirja? Me pystymme siirtämään tietosi vanhasta laitteesta uuteen tai esimerkiksi kovalevylle tai USB- tikulle. Tietojen pelastamisessa olemme maailmanlaajuisen Ibas Ontrackin valtuutettu kumppani. Tuo koneesi meille niin lähetämme tietovälineen eteenpäin.

Varmuuskopiointi

Tiedostot tulisi varmuuskopioida säännöllisesti niiden tietojen menetyksen estämiseksi. Jos alkuperäinen tieto häviää tai tuhoutuu, voidaan tieto palauttaa varmuuskopioista. Kiintolevyt ovat verrattain herkkiä hajoamaan, joten tieto yleensä varmuuskopioidaan useammalle eri kiintolevylle tai käytetään muita tallennusmedioita, esimerkiksi CD-levy, DVD-levy tai USB-muisti.

Teemme tarvittaessa varmuuskopion tiedoistasi huoltaessamme laitettasi tai vaihtaessasi konetta toiseen.

Käyttöjärjestelmän asennukset

UbuntuMATE – toimii kepeästi vanhemmassakin koneessa, pysyy vetreänä myös ajan myötä, pysyy vapaana viruksista, käyttää maailmanlaajuisen yhteisön kehittämiä ohjelmia, 98% päivityksistä heti valmiita (ei tarvetta käynnistää konetta uudestaan), käynnistyy ja sammuu nopeasti, käyttää avoimia standardeja, suomalainen käyttöjärjestelmä, suomalainen palvelu, raha pysyy Suomessa!

Windows — Asennuspakettiimme kuuluu Firefox selain, Libre Office, VLC-Media Player, Malwarebytes & Avast Antivirus.

Lausunnot vakuutusyhtiöille

Kun tarvitset vakuutusyhtiölle tiedoksi korjausarviohinnan tai tiedon siitä, ettei rikkoutunutta konettasi pystytä korjaamaan, saat meiltä korjaus- ja huoltotodistuksen.

Vanhojen koneiden vastaanotto ja kierrätys

Otamme vastaan kaikkea tietotekniikkaa ja siihen liittyvää laitteistoa. Esimerkiksi vanhoja pöytäkoneita ja läppäreitä, littunäyttöjä ja reitittimiä yms. Otamme myös vastaan kaikki johdot ja muut vastaavat. Voit tuoda vanhan elektroniikkasi meille milloin tahansa ja missä tahansa muodossa. Pöytäkoneesta riittää keskusyksikkö, mutta toivomme, että läppärin kanssa tuot myös virtalähteen.

80% koneen valmistukseen käytetystä energiasta on kulutettu jo valmistusvaiheessa. Yhden koneen tekemiseen käytetään sarvikuonon painon verran raakoja luonnonmateriaaleja.  Tähän kuluu valtava määrä vettä, jota käytetään erilaisissa prosesseissa kun esim. kultaa tai muita jalometalleja valmistetaan.  Näiden jalometallien talteenotto myös kierrätetystä koneesta on kallis prosessi verrattuna siihen, että hyvää konetta vain käytettäisiin pitempään.

Lue lisää miten hoidamme vanhojen tietokoneiden kierrätyksen.

 

Tervetuloa palveltavaksi myymäläämme: Koneet kiertoon, Itsenäisyydenkatu 16, Tampere
Soita: 044 982 1343 tai laita sähköpostia: myynti@koneetkiertoon.fi
Etkö pääse käymään? Voit lähettää laitteesi myös postilla meille. Ota yhteyttä ja sovitaan asiasta tarkemmin.